Maksuton koulutus vaikuttajamarkkinoinnin suunnittelusta markkinointipäättäjille. Varaa oma paikkasi pian!

Näin hyödynnät sesonkeja ja juhlapyhiä sisältömarkkinoinnissa

Sisältömarkkinointi on tehokasta markkinointia, jonka avulla yritys voi kasvattaa brändin tunnettuutta, sitouttaa kohdeyleisöä sekä pitkällä tähtäimellä lisätä myyntiä. Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on tarjota arvokasta, hyödyllistä ja informatiivista sisältöä, joka vastaa kohdeyleisön tarpeisiin ja auttaa heitä ratkaisemaan ongelmiaan.

Sesonkien ja juhlapyhien hyödyntäminen sisältömarkkinoinnissa

Sesonkien hyödyntäminen sisältömarkkinoinnissa on hyvä tapa houkutella asiakkaita ja kasvattaa brändin tunnettuutta. Ennen sesonkia suunnittele sisältöstrategiasi tarkasti –  mieti millaisia sisältöjä haluat luoda ja mihin kanaviin niitä jaat. Huomioi myös sesongin tärkeimmät tapahtumat ja juhlat, joihin voit liittää sisältösi.

  1. Muista hyödyntää sesongin teemoja ja värejä! Sesongit voi usein liittää tiettyihin teemoihin ja väreihin, joten hyödynnä niitä luodessasi sisältöä. Esimerkiksi joulusesongin aikana voit käyttää punaisia ja vihreitä sävyjä, kun taas kesän aikana voit hyödyntää raikkaita värejä ja kuvastoa.
  • Tarjoa tarjouksia ja alennuksia: Sesongin aikana asiakkaasi ovat usein valmiimpia tekemään ostoksia, joten tarjoa heille alennuksia ja muita tarjouksia. Näin voit houkutella heitä ostamaan tuotteitasi.
  • Luo kausiluonteista sisältöä: Kausiluonteinen sisältö, kuten reseptit, DIY-ohjeet, vinkit ja ideat, ovat erinomainen tapa houkutella asiakkaita ja kasvattaa brändin tunnettuutta. Esimerkiksi syksyllä voit luoda sisältöä, joka liittyy kurpitsan koristeluun ja keittämiseen.
  • Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa! Some on erinomainen kanava sisältömarkkinoinnille, ja voit käyttää sitä hyödyksesi sesonkien aikana. Luo sisältöjä, jotka herättävät keskustelua ja osallistumista, kuten kyselyjä ja arvontoja.
  • Ajoitus on tärkeää! Muista, että sesongin ajoittaminen on tärkeää. Aloita markkinointikampanjasi riittävän ajoissa, jotta sinulla on tarpeeksi aikaa luoda sisältöä ja jakaa sitä asiakkaillesi. Muista myös lopettaa kampanja ajoissa, jotta et ylikuormita asiakkaitasi.

Varmistu, että tunnet kohdeyleisösi

Muistathan, että sisältömarkkinoinnissa on tärkeää keskittyä kohdeyleisöön ja tuottaa heille arvokasta sisältöä. Tämä auttaa parantamaan sivustosi sijoitusta hakutuloksissa ja lisäämään kävijöiden määrää. Kohdeyleisön valinta on yksi tärkeimmistä osista sisältömarkkinoinnin suunnittelua. On tärkeää tietää, kenelle halutaan viestiä ja kuka on yrityksen potentiaalinen asiakas. Kohdeyleisön määrittely auttaa sisältömarkkinoinnin suunnittelussa ja toteutuksessa, sillä se auttaa ymmärtämään, millainen sisältö puhuttelee ja kiinnostaa kohderyhmää. Sisältömarkkinoinnin tulee olla monipuolista ja tavoittaa yleisö eri kanavissa, kuten some, verkkosivut, sähköpostit ja podcastit, mieti siis ennen aloittamissa, että mitkä ovat teille luontevimmat kanavat tehdä sisältömarkkinointia.

Jos asiakkaasi ovat yrityksiä tai yritysten päättäjiä, sisältöä tulee räätälöidä vastaamaan näiden organisaatioiden tarpeita ja vaatimuksia. B2B-markkinointia tehdessä on tärkeää pohtia, miten tuotettu sisältö auttaa viestin vastaanottajaa saavuttamaan paremmin tavoitteensa tai ratkaisemaan haasteen/ongelman.

Ei tarvetta ahdistukseen – tässä nopeat eväät aloittamiseen

Sisältömarkkinointiin lähteminen voi tuntua aluksi ylivoimaiselta tehtävältä, mutta se on tärkeä osa modernia markkinointistrategiaa. Näillä kolmella vinkillä pääset alkuun step-by-step.

  1. Määrittele tavoitteet: Ota esimerkiksi yksi sesonki tai juhlapyhä, jonka haluat nostaa sisällöissäsi esiin. Tuota sisältöä, joka antaa lisäarvoa kohdeyleisöllesi. Se voi olla blogipostaus, video, podcast tai jokin muu muoto. Tärkeintä on, että sisältösi on laadukasta, kiinnostavaa ja relevanttia kohdeyleisösi tarpeisiin. Sisältö voi olla myös viihteellistä, mutta sen pitää olla katsojan ajan arvoista.
  • Suunnittele sisältöstrategiasi, joka tukee tavoitteitasi ja puhuttelee kohdeyleisöäsi. Pohdi, millaista sisältöä tuotat, missä jakelukanavissa sitä jaat, kuinka usein ja millä tyylillä.
  • Mittaa sisältömarkkinoinnin vaikutuksia säännöllisesti ja analysoi tuloksia. Seuraa esimerkiksi verkkosivustosi liikennettä, sitoutumista sosiaalisessa mediassa, asiakasprosessin etenemistä ja myyntilukuja.

Mikäli tarvitset apua sisältö- tai vaikuttajamarkkinoinnin kiemuroissa, voit varata ilmaisen keskusteluajan asiakkuuspäällikkömme Mikon kalenterista täältä.

Tilaa vaikuttajamarkkinoinnin uutiset

Jos yllä oleva blogiartikkeli oli mielestäsi hyvä, niin kannattaa ehdottomasti laittaa meidän uutiset tilaukseen! Ei spämmiä, vaan pelkkää asiaa.

Lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.