Maksuton koulutus vaikuttajamarkkinoinnin suunnittelusta markkinointipäättäjille. Varaa oma paikkasi pian!

Miksi ulkoistaa vaikuttajamarkkinoinnin tekeminen vaikuttajamarkkinointi-
toimistolle?

Vaikuttajamarkkinointi on verrattain uusi markkinoinnin osa-alue, ja samalla liian usein erillään muista markkinointitoimenpiteistä. Itse esimerkiksi saarnaan monesti siitä, että miksi vaikuttajamarkkinointi ei ole osana yrityksen markkinointisuunnitelmaa. Monet yritykset miettivätkin, miksi ottaa vaikuttajamarkkinointitoimisto kumppaniksi, kun vaikuttajien kanssa voi tehdä yhteistyötä myös ihan itse.

En tietenkään sano sitä, että ainoa oikea tapa olisi ulkoistaa tekeminen vaikuttajamarkkinointitoimistolle. Siihen, mitä juuri teidän kannattaisi tehdä, vaikuttaa luonnollisesti moni asia. Käyn tässä artikkelissa läpi muutamia vaikuttajamarkkinointitoimiston tuomia etuja tekemiseen.

Säästätte omia aikaresurssejanne

Varmaankin luonnollisin syy, miksi meidän asiakkaat ovat meihin yhteydessä on se, että heillä ei yksinkertaisesti riitä aika vaikuttajayhteistöiden ja -kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen. Vaikuttajamarkkinointi saattaa nopealla ajattelulla vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta ja helpolta, mutta todellisuudessa yksinkertaiseenkin kampanjaan kuuluu monia elementtejä, jotka kunnolla tekemällä varmistutaan siitä, että päästään asetettuihin liiketoiminnallisiin tavoitteisiin.

Meillä normaalin kampanjan toteutus kattaa ainakin seuraavat vaiheet:

  • Kampanjan luova suunnittelu, sisältäen myös tavoitteet, mittarit ja kohderyhmän
  • Vaikuttajakontaktointi ja -neuvottelut
  • Vaikuttajabriiffin kirjoittaminen
  • Kampanjan aikainen koordinointi ja vaikuttajien avustaminen
  • Kampanjan tulosten analysointi ja raportointi selkeässä muodossa
  • Jatkokehitys, mitä opittiin?

Puhumattakaan sellaisista kampanjoista, joiden yhteydessä tehdään esimerkiksi video- tai äänimainosta, ja tarvitaan siis apua mediatuotantoon. Useat vaikuttajamarkkinointitoimistot, mukaan lukien me, pystyvät hoitamaan myös tuon puolen kampanjasta, jotta asiakasyritys voi oikeasti keskittyä markkinoinnin suurempiin linjauksiin, kun tietää että käytännön työ on hyvissä käsissä.

Vaikuttajamarkkinointi saattaa nopealla ajattelulla vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta ja helpolta, mutta todellisuudessa yksinkertaiseenkin kampanjaan kuuluu monia elementtejä, jotka kunnolla tekemällä varmistutaan siitä, että päästään asetettuihin liiketoiminnallisiin tavoitteisiin.

Vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaiset apunanne

Mitkä ovat vaikuttajamarkkinoinnin viimeiset trendit? Mikä toimii, mikä taas ei todellakaan toimi? Onko tällä vaikuttajalla yleisö, joka tavoittaa halutun kohderyhmän, tai liikkuuko kohderyhmä ylipäätään valitussa kanavassa? Edellä mainitut kysymykset herättävät varmasti harmaita hiuksia myös markkinoinnin ammattilaisissa – jos ei joka päivä työskentele vaikuttajamarkkinoinnin parissa.

Vaikuttajamarkkinointitoimisto varmistaa, että teidän kampanjaan valitaan oikeat vaikuttajat oikeassa kanavassa, ja tehdään sellaista sisältöä, joka toimii halutulle kohdeyleisölle.

Kontakteista on tässä lajissa hyötyä

Me vaikuttajamarkkinointitoimistoissa työskentelevät olemme luonnollisesti paljon yhteydessä vaikuttajiin työmme puolesta, ja tämä on erittäin iso etu, kun lähdetään tekemään kampanjoita. Tasaisin väliajoin saamme yhteydenottoja, joissa asiakasyritys hakee esimerkiksi brändilähettilästä yritykselleen. Kun teemme vaikuttajasta ehdotuksen, asiakas kertookin aiemmin jo kysyneensä vaikuttajan mielenkiintoa yhteistyöhön, mutta ei ole koskaan saanut vastausta.

Vaikuttajamarkkinointi tiiviiksi osaksi yrityksen muuta markkinointia

THIS IS IT! Ainakin allekirjoittaneen mielestä. Kaikista tärkein apu, jota yritys voi vaikuttajamarkkinointitoimistolta saada, on vaikuttajamarkkinoinnin nitouttaminen osaksi muuta markkinointia. Miten vaikuttajamarkkinoinnilla voidaan tukea muita toimenpiteitä, ja miten taas muu markkinointi tukee vaikuttajatekemistä? Monesti myös keskustelen potentiaalisten asiakkaiden kanssa siitä, että aiemmissa vaikuttajamarkkinointikampanjoissa tulosten arviointi on osoittautunut todella vaikeaksi, koska ei ole selkeää mittaria aiemmista kampanjoista – toisin kuin ”vakiintuneemmilla” markkinoinnin osa-alueilla.

Jos yhteistyö vaikuttajamarkkinointitoimiston kanssa kiinnostaa, niin varaa aika mun kalenterista tai laita sähköpostia osoitteeseen mikko@noord.fi. Rohkeimmat saa myös soitella suoraan numeroon 040 860 4330!

Tilaa vaikuttajamarkkinoinnin uutiset

Jos yllä oleva blogiartikkeli oli mielestäsi hyvä, niin kannattaa ehdottomasti laittaa meidän uutiset tilaukseen! Ei spämmiä, vaan pelkkää asiaa.

Lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.