Maksuton koulutus vaikuttajamarkkinoinnin suunnittelusta markkinointipäättäjille. Varaa oma paikkasi pian!

10 mielenkiintoista Twitch-striimaajaa

Twitch-livestriimauskanava on erittäin suosittu etenkin pelaajien ja heidän peliyhteisöidensä keskuudessa. Twitchin kautta lähetyksiä tekevät striimaajat houkuttelevat päivittäin huomattavan määrän katsojia, kuukausittain striimejä seuraa yli 140 miljoonaa aktiivista katsojaa. Tällä hetkellä palvelulla on noin 500 000 suomalaista käyttäjää ja määrä on jatkuvassa kasvussa. Myös suomalaisten striimaajien Twitchiin tekemä sisältö on monipuolistunut ja lisääntynyt hurjalla vauhdilla. Tässä blogissa esittelemme laajasta ja alati kasvavasta suomalaisesta striimaajakatalogista 10 mielenkiintoista Twitch-striimaajaa, jotka jokaisen markkinoijan tulisi tietää.

Artikkelikuvassa TurunPug ensimmäisellä toimistollaan.

TurunPug

TurunPug on 30-vuotias, täynnä positiivista energiaa oleva turkulainen täyspäiväinen striimaaja. Hän on yhden ja puolen vuoden Twitch-uransa aikana noussut yhdeksi alustan suosituimmista suomalaisista striimaajista. Hän rikkoi myös ensimmäisenä suomalaisena striimaajana 10 000 maksullisen tilaajan rajan – tämän seurauksena hän toteutti lupauksen seuraajilleen – eli räjäytti pitkäaikaisen käyttöautonsa Ford Fiestan keväällä 2022. TurunPugin kanavan sisältö painottuu tällä hetkellä pitkälti pelaamiiseen ja yhteisöpeleihin mutta tulevaisuudessa häneltä on lupa odottaa yhä enemmän IRL-striimejä.

Tutustu TurunPugiin!

VIMMA

VIMMA on suomalaisen striimaajapariskunnan, Janinaemman ja Virran yhteinen Twitch-kanava. Vaikka striimaajat ovat toteuttaneet yhteiskanavaa vasta muutaman kuukauden, on se herättänyt paljon kiinnostusta suomalaisessa Twitch-yhteisössä. VIMMAn kanavan erikoisuutena on kotimaisella mittakaavalla erittäin laadukas IRL-striimikalusto ja erilaisen lähetyksien toteuttaminen sen avulla. VIMMA onkin kerännyt isoja katsojamääriä esimerkiksi erilaisilla aktiviteettireissu-lähetyksillään. Lisäksi pariskunnan”perinteinen” kotielämä on herättänyt paljon kiinnostusta katsojissa.

Tutustu VIMMAan!

Bells

Jyväskyläläinen Bells on aktiivinen striimaaja, jonka striimeissä tärkeintä on yhdessäolo. Hän pelaa pelejä laidasta laitaan, ja aina kun peli sen vain sallii, katsojat ovat erittäin tervetulleita mukaan. Uutena ja erottuvana konseptina Twitchissä Bells toteuttaa tällä hetkellä viikoittain ”Opiskele minun kanssa” -konseptistriimejä, joissa idea on kuvailun mukaisesti opiskella yhteisöllisesti, vaikka jokainen omia aiheitaan. Striimeissä opiskeleminen on aikataulutettu ja tauoilla yhteisö keskustelee aktiivisesti niin opiskelujen aiheista kuin kaikesta muusta maailman menosta.

Tutustu Bellsiin!

Pelaajat.com

Pelaajat.com on suomalainen e-urheilumedia, joka on näkyvillä monipuolisesti suomalaisessa e-urheiluskenessä. Pelaajat.com on samalla Suomen suosituin Twitch-kanava. Kanavan sisältö painottuu pääosissa supersuositun CS GO -pelin kilpailulähetyksiin. Kanavalla toimivat selostajat ovat myös monet nousseet omaan kulttimaineeseensa Suomen Twitch-skenessä räiskyvien persooniensa vuoksi. Kilpailulähetyksien lisäksi kanavalla ovat suuressa suosiossa esimerkiksi yhteisöpelilähetykset, joissa kanavan katsojat pääsevät haastamaan esimerkiksi kanavan selostajia tai esports-tähtiä vaikkapa juuri CS GO -pelissä.

Tutustu Pelaajat.com-kanavaan!

Liigaviisas

Liigaviisas on omien sanojensa mukaan jalkapallohullu striimaaja. Tämä näkyykin varsin erilaisella sisällöllä. Liigaviisaan erikoisuutena ovat otteluseurannat, joiden ideana on tuoda jokaiselle kansainvälistä jalkapalloa seuraavalle reaaliaikainen keskusteluyhteisö ruudun päähän. Normaalissa otteluseurantalähetyksessä katsojat siis seuraavat otteluita omilta näyttöpäätteiltään, mutta keskustelevat samalla ottelutapahtumista yhdessä Twitch-lähetyksessä. Moni katsoja onkin kehunut tämän yhteisöllisyyden parantavan paljon ruudun välityksellä seurattavan jalkapallo-ottelun kokonaiskokemusta.

Tutustu Liigaviisaaseen!

Willfeel

Willfeel on psykoterapeutti ja livestriimaaja Ville Merisen perustama yhteisö mielenterveydestä. Twitch-striimeissä käsitellään monipuolisesti kaikkia mielenterveyteen liittyviä asioita ammattilaisten toimesta. Useimmiten jokaisella striimillä on oma käsiteltävä teemansa, johon myös lähetyksen katsojien on mahdollista osallistua kysymällä ja kommentoimalla. Nykyään perustaja Villen lisäksi kanavan juontajina toimivat psykologi Mari Laari sekä psykologi Samuli Shintami.

Tutustu Willfeeliin!

RosieRiver

Vuonna 2015 striimaamisen aloittanutta kotkalaista RosieRiveriä voidaan pitää eräänlaisena pelialan pioneerina, sillä hän perusti ensimmäisenä Suomessa yrityksen, joka keskittyi pelkästään striimaamiseen. Hän oli myös ensimmäisiä suomalaisia pelistriimauksen ammattilaisia. RosieRiver striimaa vaihtelevasti englanniksi ja suomeksi. Striimit pyörivät enimmäkseen suosittujen kilpapelien ympärillä, joissa Rosie esittelee ihastuttavaa persoonaansa sekä pelitaitojaan.

Tutustu RosieRiveriin!

LaeppaStream

LaeppaStream on jo pidemmän aikaa ollut yksi suosituimmista suomalaista Twitch-kanavista tilastojensa perusteella. Se sai alkunsa ”LaeppaVika”-kaveriporukasta mutta nykyään heistä kanavaa ylläpitää melkein päivittäisillä lähetyksillä turkulainen Justus Jokinen. LaeppaStreamissa pelaillaan monipuolisesti eri pelejä laidasta laitaan, joita mittava yhteisö seuraa ja kommentoi aktiivisesti.

Tutustu LaeppaStreamiin!

Rapsu

Mikäli tykkäät FIFA-pelisarjasta ja siihen liittyvästä sisällöstä, kannattaa ehdottomasti ottaa Rapsun kanava seurantaan, sillä tässä on kyseisen teeman suosituin Twitch-kanava Suomessa. Striimeissä käydään läpi kaikkea FIFA-kulttuuriin liittyvää, oli se sitten huipputasolla pelaamista tai FIFA Ultimate Team -pelaajakorttien ja joukkueiden rakentamista ja läpikäymistä.

Tutustu Rapsuun!

Laurenzinaa

Laurenzinaa, eli Laura Nieminen, on hyvinkääläinen striimaaja, joka on saavuttanut nopeasti suosiota aloitettuaan striimaamisen Twitchissä vuonna 2019. Lauran striimit pyörivät pelaamisen, seuraajien kanssa keskustelun sekä elämäntapojen ympärillä. Lauraan ja hänen lämpimään sekä energiseen tapaansa striimata on helppo päästä mukaan, ja Lauran yhteisön kanssa onkin mukava viettää aikaa.

Tutustu Laurenzinaan!

Jos Twitchin mahdollisuudet markkinoinnissa kiinnostaa, niin ole yhteydessä meihin! Voit soitella suoraan meidän asiakkuuspäällikölle Mikolle numeroon 040 860 4330, tai varata maksuttoman etäpalaverin täältä.

Tilaa vaikuttajamarkkinoinnin uutiset

Jos yllä oleva blogiartikkeli oli mielestäsi hyvä, niin kannattaa ehdottomasti laittaa meidän uutiset tilaukseen! Ei spämmiä, vaan pelkkää asiaa.

Lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.